در حال حاضر سایت فیس بوک 800 میلیون کاربر دارد که محققان و کارشناسان در حال تحقیق و بررسی آنها هستند . در اینجا با بعضی اثرات این سایت بر زندگی و رفتار افراد آشنا می شوید
1.فیس بوک می تواند اعتیادآور باشد. اگر عضو فیس بوک هستید، آیا می توانید برای مدت 24 ساعت صفحه خود را چک نکنید؟ طبق آمار 80 درصد کاربران به این سوال جواب منفی داده اند. تحقیقات نشان می دهد اعتیاد به فیس بوک از اعتیاد به الکل یا سیگار بدتر است و حتی بعضی روانکاوان این نوع اعتیاد را نوعی اختلال روانی می دانند. کسی که دچار این اختلال شده باشد بیش از یک ساعت در روز را به فیس بوک اختصاص می دهد، به خواب یا کارش لطمه وارد می شود، و از تصور پاک کردن اکانت فیس بوک دچار ترس یا حتی گریه می شود.
2.فیس بوک شما را دچار حسادت می کند. آمار نشان می دهد که بسیاری از افراد از طریق فیس بوک و سایر رسانه های اجتماعی کردار و گفتار نامزدشان را زیر نظر می گیرند. اگر چه چک کردن صفحه نامزد یا همسر هیچ ایرادی ندارد، اما دسترسی آسان به آنچه او می گوید، باعث بروز مشکلاتی در روابط عاطفی می شود. 35 درصد از کاربران فیس بوک معتقد هستند که فیس بوک مستقیماً در روابط رومانتیک آنها احساس رقابت و حسادت ایجاد کرده است. حتی در آمریکا از هر پنج طلاق یکی، و در انگلستان از هر 3 طلاق یکی به فیس بوک مربوط بوده است.
3. فیس بوک شما را دچار احساس غم و افسردگی می کند. اکثر افراد از شبکه های اجتماعی برای بیان جنبه های خوب و مثبت زندگی استفاده می کنند، و این باعث می شود واقعیت های زندگی آنها که شاید چندان خوب وشیرین نباشد، از چشم دیگران پنهان بماند. کاربران فیس بوک همه را شاد و خندان می بینند و احساس می کنند زندگی دیگران همیشه شاد و رو به راه است.
از آن جایی که افراد در فیس بوک همیشه در حال دیدن قسمت های خوب و شاد زندگی دیگران هستند ، با دیدن مشکلات زندگی خود دچار غم و ناامیدی می شوند و کم کم به این نتیجه می رسند که زندگی در حقشان ظلم کرده است. حتی در موارد شدید احتمال آن وجود دارد که کاربران فیس بوک دچار افسردگی شوند.
4. فیس بوک به موفقیت کاری شما کمک می کند. البته استفاده از فیس بوک نتایج مثبتی را نیز در پی دارد. مثلاً اگرچه بسیاری از کارفرمایان به کارمندان خود اجازه دسترسی به فیس بوک را نمی دهند، ولی تحقیقات نشان می دهد خلاقیت کسانی که در محل کار خود از فیس بوک استفاده می کنند 9 درصد بیشتر از کسانی است که از فیس بوک استفاده نمی کنند. اگر در محل کار خود استراحت های کوتاهی داشته باشید و بتوانید آنچه را دوست دارید در اینترنت انجام دهید، مغزتان استراحت می کند و تمرکزتان بیشتر می شود.
5. فیس بوک می تواند اعتماد به نفس شما را بیشتر کند. قبلاً گفتیم که فیس بوک می تواند ما را افسرده و غمگین کند. اما باید توجه کنیم که این مشکل همه موارد پیش نمی آید و بستگی به این دارد که از کدام قسمت سایت دیدن می کنیم. درست است که خواندن صفحه دیگران می تواند ما را دچار افسردگی کند، ولی در عین حال خواندن صفحه خودمان، که حاوی بهترین اطلاعات و خصوصیات ما است، می تواند در تقویت عزت نفس و اعتماد به نفسمان موثر باشد.
6. فیس بوک باعث می شود دوستانتان شما را دوست نداشته باشند. اکثر افراد تنها اطلاعات خوب و مثبت را در فیس بوک منتشر می کنند. ولی کاربرانی هم وجود دارند که از فیس بوک برای بیان نگرش های منفی خود به زندگی و مشکلات آن استفاده می کنند. همه ما سختی ها و ناراحتی هایی را در زندگی تجربه می کنیم و فیس بوک جای مناسبی برای بیان این احساسات است. ولی مراقب باشید، چون طبق تحقیقات کسانی که پست های منفی و ناراحت کننده به اشتراک می گذارند معمولاً غرغرو و خسته کننده تلقی می شوند و چندان موردتوجه و علاقه دیگران قرار نمی گیرند.
7. فیس بوک باعث می شود خودتان را چاق بدانید. اکثر افراد قسمت یا قسمت هایی از بدن خود را دوست ندارند. ولی 51 درصد از کاربران فیس بوک می گویند از زمانی که عضو فیس بوک شده اند نارضایتیشان بیشتر شده است. به نظر می رسد وقتی افراد عکس های خود را در پست های دیگران مشاهده می کنند، نقاط ضعف ظاهر خود را بزرگ تر از آنچه که هست می بینند. خیلی ها با دانستن اینکه دوستانشان هرلحظه ممکن است از آنها عکس بگیرند، فکر می کنند همیشه باید آماده عکس گرفتن باشند، حتی بعضی ها از عکس گرفتن و جلوی دوربین ایستادن با دیگران خودداری می کنند.
8. فیس بوک به شما استرس وارد می کند. هدف اصلی فیس بوک برقراری ارتباط و دوستی با دیگرکاربران است، ولی گاهی درخواست های این افراد ما را دچار استرس می کند. تحقیقات نشان می دهد 63 درصد افراد پاسخ به درخواست دوستان را به تاخیر می اندازند، از هر ده نفر سه نفر با رد کردن درخواست دوستان دچار عذاب وجدان می شوند، و 12 درصد اصلاً دوست ندارند درخواستی دریافت کنند. مطالعه دیگری نشان می دهد کسانی که درخواستشان در فیس بوک رد می شود، همانقدر ناراحت و آزرده می شوند که رد شدن در زندگی واقعی آنها را ناراحت می کند.
نظرات شما عزیزان:
1. فرض کن اینترنت 24 ساعته داشته باشی، میتونی 24 ساعت وبلاگت رو چک نکنی؟ یا ایمیلت رو 24 ساعت چک نکنی؟ یا اصلاً گوشیت رو؟ میتونی 24 ساعت گوشیت رو بیخیال بشی؟ پس این دلیل نمیشه.
2. ببین این که یه زن یه چیزایی رو از شوهرش قایم میکنه بعد میاد اینا رو تو پیج فیسش میذاره این دیگه ازون حرفاس. این دیگه میشه یه مشکل خانوادگی که زن و شوهر با هم روراست نیستن. ربطی به فیس بوک نداره. یادت باشه فیس بوک یه شبکه اجتماعیه. یک سایت کاربر محور. البته بیشتر موارد. یعنی بیشتر از 90% مطالبی رو که از سایت میگیری از کاربرهاست. پس اینم دلیل نمیشه.
3. احساس غم؟!!!!! ببین فیس یه دنیاست. توی این دنیا همه جور آدم هست. یکی از خوشیهاش میگه، یکی از بدبختیهاش میگه یکی هم از هر دوش. تو الان دوست منی درست؟! تا حالا از مشکلاتت بهم گفتی؟! مسلمّا ذهنیّتی که من از تو دارم اینه که یه زندگی خوب و خوش داری. از یه طرف هم مشکلات زندگی خودم رو میبینم. دلیل نمیشه که به همین خاطر بیام افسرده بشم؟! میشه؟! تو دنیای عادی هم همیشه همینطوریه. ما فقط به تعداد خیلی محدودی از دوستامون اعتماد میکنیم و مشکلاتمون رو بهشون میگیم. بیشتر اینطوریه که مردم میان اونجا با هم میگن میخندن مشکلاتشون رو هم فراموش میکنن.
6. نه اینو اصلا قبول ندارم. گفتم فیس فقط یه شبکه اجتماعیه کاربر محوره. خیلیا توش هستن. آدمایی هم هستند که پستهای غمگین میذارن و چون درد خیلیاس خیلیا هم ازشون استقبال میکنن. تو فیس هیچ کس مجبور نیست با اونی که نمیخواد رابطه داشته باشه. پس اینم منتفیه.
7. عکس پروفایل؟!!!! این دیگه مال آدمای وسواسیه که یه نوع مرضه و باز ربطی به فیس نداره. خیلیا هستن که به جای عکس خودشون عکس دیگهای میذارن. آدمایی که نسبت به بدنشون وسواسین معمولا یه همچین جاهایی نمیان. هیچکس هم مرض نداره عکس اونی رو که خودش راضی نیست رو بذاره فیس. در صورت وقوع هم میتونی به سایت شکایت کنی و بیجواب نمیمونه.
8. این دیگه از اون حرفا بوداااااااا!!!!!! رد شدن درخواست دوستی؟!!! بیخیال. اصلا به فیس بوک ربطی نداره آخه. این مشکل بیرون تو یه زندگی عادی هم میتونه اتفاق بیفته که کسی نخواد با ما دوست بشه. ولی ما حتی بیرون هم بابت این افسوس نمیخوریم چه برسه به فیس. من خودم بارها و بارها دیدم که دوستام تو فیس رابطهاشون رو با من به هم زدن. به خاطر اینکه من بیشتر فعالیّتهای سیاسی میکنم. خوب خوششون نمیاد. منم اصلا افسوس نمیخورم چه برسه به افسردگی.
باز هم اگه توضیحات بیشتر خواستی همه رقم در خدمتم.
یا علی